Pungspark : det brustna hjärtats desperado

pungsparkLisa har läst boken Pungspark : det brustna hjärtats desperado av Peter Gabrielsson och Peter Johnson.

Victor är i trettiofemårsåldern med ett bra jobb som socialsekreterare, en flickvän sedan många år tillbaka och de två lever ett stabilt liv tillsammans. Visst, det är kanske inte så värst äventyrligt och spännande men de trivs i sin lugna vardag. Åtminstone gör Victor det, för när flickvännen Bente plötsligt en dag säger ”Det här funkar inte” så fattar Victor ingenting. De käkar ju fredagslasagnen precis som vanligt och ska snart börja kolla på den obligatoriska fredagsfilmen! Bente har dock bestämt sig och flyttar ut redan samma kväll.

Victor förstår snart att Bente verkligen menar allvar då hon redan ordnat nytt boende och han misstänker även att hon träffat någon ny. I tomheten och den stora sorg som det uppbrutna förhållandet lämnar efter sig tvingas han fylla sitt liv med något annat – och det där andra råkar bli en hel del festande med sin yngre bror Simon. Victors lugna vardagslunk byts snart ut till urspårade fester och situationer han aldrig kunnat drömma om att hamna i.

Pungspark är en bok som lyckas ta ett sorgligt och allvarligt ämne och förvandla det till en humoristisk skröna där allt kan hända. Det är en lättläst, spännande och riktigt rolig bok om livets jävlighet!

Förlag: North Chapter AB